Što radimo

Završni radovi u građevinarstvu

Stručnom osposobljenošću, organizacijom i tehničkom opremljenošću naših djelatnika i kooperanata sposobni smo izvesti sve vrste završnih radova u građevinarstvu.

Izrada pregradnih zidova, spuštenih stropova i obloga zidova

Kod suhe gradnje radi se o zatvaranju unutarnjeg prostora zida, stropa i poda. Suhu gradnju karakteriziraju specijalna tehnika gradnje, industrijski montažni građevinski materijali i građevinski dijelovi kao i specijalne funkcije proizvoda. Pri tome se radi o suhoj montaži kreativnih montažnih građevinskih dijelova i materijala. Suhoj gradnji pripada i područje izolacije od topline, hladnoće, buke, vatre i zračenja.

Karakteristike

Suhom, brzom i jednostavnom montažom, vaši će prostori u najkraćem mogućem roku biti spremni. Suhi pregradni zidovi su pogodni za sve površinske slojeve, mogu se žbukati, tapecirati ili jednostavno premazati. Police ili viseći ormarići mogu sigurno pričvrstiti sa tiplama. Osim jednostavnog oblikovanja cijele etaže stambenih i poslovnih prostora, suha gradnja je osobito pogodna i u privatnim sektorima za prenamjenu ili sanaciju stare gradnje.

Izolacija

Osim brze i jednostavne izrade može se postići bolja zvučna i toplinska izolacija. Kod posebnih zahtjeva za zaštitom od buke kao i najrazličitijim idejama za oblikovanje, podržavamo Vas s tehničkim savjetima.

Protupožarno brtvljenje svih vrsta instalacija

Protupožarno brtvljenje ima važnu ulogu na svakoj javnoj građevini, jer u slučaju požara sprječava širenje vatre preko granica požarnih sektora. Zbog sve veće tehnološke opremljenosti modernih građevina, gustoća svih vrsta instalacija je u porastu pa su tako i izazovi za ispravno izvršenje protupožarnih brtvljenja sve zahtjevniji.

Radove iz ovog područja zaštite od požara smiju izvoditi isključivo stručno osposobljene osobe.

Protupožarna zaštita ventilacijskih kanala

Karakteristike

Kanali za odvod dima i topline, kao i kanali za dopremu svježeg zraka u sigurne zone, projektiraju se i izvode kako bi zadovoljili propisane standarde za zaštitu od požara tih instalacija.

Izolacija

Najčešća rješenja u praksi su protupožarni „kanali“. Izvode se s pločastim materijalima (promatect) koji svojim karakteristikama zadovoljavaju sve zahtjeve koji se u projektu nameću:
toplinska provodljivost
• mehanička nosivost
• otpornost na vlagu
• očuvanje cjelovitosti

Radove iz ovog područja zaštite od požara smiju izvoditi isključivo stručno osposobljene osobe.